Incrustatii fizionomice

        image001

Incrustatiile sunt lucrari protetice de mica anvergura menite sa refaca integritatea coroanelor dentare. In situatiile in care prin indepartarea cariei rezulta un deficit de smalt si dentina mare se recomanda compensarea lui printr-o astfel de lucrare protetica estetica. In fapt, incrustatiile pot fi alternativa de dorit, in orice situatie in care se utilizeaza plombe clasice din compozit.image003
Fiind realizate, predominant din ceramica, estetica lor este de neegalat. Duritatea si rezistenta lor le recomanda utilizare si le fac sa aiba o durata de viata mult mai mare decat orice obturatie din compozit. Suprafetele dentare sufera in timp abraziuni normale si benefice, prin utilizarea materilului corect chiar si incrustatiile ceramice pot avea acelasi grad de abraziune precum smaltul natural.

 

image004Etape de realizare. In urma indepartarii complete a cariei, medicul va finisa meticulor smatul si dentina si va lua o amprenta a intregii cavitati orale.In laboratorul de tehnica dentara,in cel mai scurt timp va fi realizata incrustatia de ceramica. In cele mai multe situatii pacientii nu trebuie sa revina pentru proba incrustatiei, aceasta fiind realizata intr-o singura etapa. Cimentarea ei se realiza cu un material extrem de dura si in completa siguranta.

Cand sunt incrustatiile recomandate? Fie ca este vorba de tratarea unei mici carii sau fractura voluminoasa a unui molar, incrustatiile pot fi modalitatea durabila de reconstructie a dintilor fara a apela la slefuirea lor totala pentru coroane artificiale. Incrustatiile sunt in fapt, cea mai rezistenta metoda de tratament minim invaziv a dintilor afectati de carii.

 

                                                       image005

 

Principalele beneficii ale incrustatiilor dentare:

• Refac forma dintelui intr-o maniera ce nu poate fi realizata doar de catre medic din compozit.
• Contact cu dintii vecini este mult mai ferm – se previne intrarea alimentelor intre dinti.
• Imbinarea ceramicii cu smatul natural nu poate fi perceputa de limba pacientului fiind extrem de fina.
• Rezistenta in timp este egala cu cea a coroanelor dentare din ceramica.
• Cimentarea este extrem de dura – indepartarea lor este posibila doar prin frezare.
• Coloristic, sunt cele mai stabile materiale, in timp, cunoascute stomatologiei.

Contact Us

Address: Str. Docentilor, Nr 16,
Bucuresti, Sect 1
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Phone: +40 21 31 88 279
Fax: +40 21 31 88 280