Aftele bucale

Aftele sunt poate cea mai raspandita afectiune a mucoasei bucale.  Mulți oameni suferă  de afte bucale.

afte-bucale-laser
Studii  arata ca pacientii care au afte pot fi tratate prin terapia cu laser, acest tip de tratament  ameliorareaza imediat durerea,ajuta la  vindecarea mai rapida si reduce numarul recidivelor în viitor.

Aftele sunt ulceratii,  de obicei rotunde sau ovale si apar pe partea interioară a buzelor , pe mucoasa obrazului  sau sub limbă. Ele sunt foarte frecvente și afectează între 30-60% din populație.  Cauza aftelor este încă incertă, dar factorii ereditari sunt, cu siguranță, semnificativi, aproximativ 40% din persoanele care  prezinta afte  având un istoric familial.

Principalele cauze ale aftelor ulcerative sunt: stresul emotional si lipsa de somn, leziune autoprovocata prin mușcătură, cauze nutriționale / deficit de vitamine (în special fier și acid folic, vitaminele B1, B2, B6, B12 si vitamina C), ciclului menstrual si anumite alimente (inclusiv de cafea si ciocolata).

Nu este nici un remediu pentru aftele bucale. Tratamentul consta in diferite medicamente pentru a reduce durerea si disconfortul ei si de a determina si de a accelera procesul de vindecare. Aceste medicamente includ: geluri de anestezie locală pentru a reduce durerea, apa de gura antibacteriana, paste de protecție, și în cazuri extreme, pot fi prescrise retete cu corticosteroizi topici.

Laserul este folosit în clinica noastra si  pentru a vindeca rapid aceste leziuni ulcerative dureroase . Nu numai ca durerea se reduce imediat, dar aftele se  vindeca intr-o zi față de perioada obișnuită de vindecare de 10-14 zile. Ameliorarea durerii este imediată și durează pe tot parcursul procesului de vindecare.

Contact Us

Address: Str. Docentilor, Nr 16,
Bucuresti, Sect 1
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Phone: +40 21 31 88 279
Fax: +40 21 31 88 280