Clarisse

MICROSCOPUL DENTAR

Imagine marita...

            diagnosticare precoce...

PRECIZIA PE CARE O MERITATI.

 

Pentru pacientii nostri, microscopia dentara inseamna cele mai bune tratamente pe care medicina dentara moderna le poate oferi. Pentru noi, microscopul inseamna precizie, siguranta, eficienta, estetica de neegalat.

MICROSCOPUL DENTAR

 

Printr-o simpla actionare de butoane, microscopul mareste suprafetele dintilor si gingiilor de 3 pana la 25 de ori, facand vizibil ceea ce cu ochiul liber nu s-ar putea vedea. Desi, in medicina generala, acesta este de mai multe decenii ultilizat cu succes, in medicina dentara a fost introdus relativ recent. Actualmente, la nivel global, mai putin de 1% din medicii dentisti utilizeaza microscopul.

Identificarea acelor detalii minuscule, ce nu pot fi observate fara microscop, este, din experienta noastra, ceea ce poate face diferenta intre un esec terapeutic si un tratament de excelenta. Din dorinta de a obtine cele mai bune rezultate pentru pacientii nostri, folosim microscopul in toate manoperele delicate pe care le executam.

DOMENII DE UTILIZARE

 

Diagnosticare

Utilizand microscopul dentar sunt identificate si cele mai mici carii, chiar si cele ce nu sunt vizibile radiologic. Microfracturile coroanei dentare sunt la fel de usor de decelat precum fisurile ce apar in smalt. Microscopul dentare are o contributie la fel de mare in identificarea si diagnosticarea afectiunilor gingivale si ale mucoasei orale per total.

Tratamentul canalului radicular – Endodontie

In nici o alta ramura a medicinei dentare, microscopul nu-si arata utilitatea precum o face in endodontie. In absenta instrumentului de marit, tratamentul de canal este realizat strict prin palpare si de multe ori fara certitudinea ca a fost realizat corect. Statistic, reusita terapiei  fara microscop este de 50-60% pe cand tratamentele endodontice microscopice sunt de succes in 95% din cazuri. In fapt, aceasta este si diferenta procentuala dintre numarul dintilor extrasi si cei salvati.

Tratamentul carie

Asistarea microscopica permite indepartarea dentinei alterate si a smaltului afectat de carie intr-un mod conservator, gratie vizibilitatii imbunatatite. Complementar sunt utilizate instrumentele abrazive ultrasonice, acestea elimina procesele carioase lent-progresiv fara sacrificiu de tesut sanatos. Dupa aceasta inlaturare precisa a cariei si obturatia este bine de realizat tot la microscop pentru a se ajunge la rezultate estetice excelente si functionalitate perfecta.

Chirurgie orala (Implantologie, Augmentare osoasa, Parodontologie)

In mod traditional, manoperele chirurgicale clasice implica si aparitia edemelor post-operatorii specifice vindecarii. Prin utilizarea microscopiei si in aceasta specialitate medicala, aceste aspecte inconfortabile pot fi, de cele mai multe ori, evitate. Chirurgul dispune de un camp operator marit permitandu-i sa execute miscari limitate, exacte, minim invazive. Pe langa faptul ca nu sunt traumatizante, aceste interventii la microscop, determina o vindecare mult mai rapida.

Protetica

Pregatirea dintilor ce necesita coroane sau punti, prin slefuirea cu ochiul liber, este de cele mai multe ori deficitara. Medicii din clinica noastra utilizeaza microscopul sau lupele pentru pregatirea suprafetelor dentare intr-un mod ireprosabil. Verificarea coroanelor artificiale, modul in care ele se potrivesc pe dintii slefuiti si cimentarea lor, sunt manopere ce au loc utilizand aceleasi instrumente de marit.    

TEHNOLOGIE

 

Centrul Medical Clarisse utilizeza, probabil, cel mai apreciat microscop disponibil la ora actuala construit de renumitul producator german Carl Zeiss. Pentru ca si-au aratat fiabilitate, usurinta in utilizare, dar mai ales calitatea inegalabila a imaginilor, instrumentele optice Zeiss sunt de referinta pentru toata industria din domeniu. Pe langa functia de baza, cea de marire, microscopul detinut de centrul nostru medical, Zeiss OPMI Pico, este dotat cu aparatura necesara pentru captarea si inregistrarea campului operator. Redarea simultana pe monitor permite intreagii echipe sa observe si sa partice la tratament, atingandu-se, astfel, randamentul maxim. Inregistrarea interventiei ajuta pacientul sa inteleaga mai bine pasii terapeutici, facand comunicarea medic-pacient deplina.

"Pacientii nostri sunt deosebit de importanti. Indiferent de ocupatie, tara de provenienta, idei, preocupari, toti sunt tratati cu aceeasi maxima rigurozitate, seriozitate, profesionalism. Inainte de toate, toti sunt oameni, dar fiecare are ceva specific, tratamentul este individualizat, iar pacientul este tratat ca un intreg, tinand cont si de partea medicala, starea de sanatate si de bine a fiecaruia."
Dr. Nicoleta Morariu

O.S. Rusia, reabilitare orala completa, coroane, fatete ceramice
D.M. Franta, reabilitare orala completa, coroane, fatete ceramice
implant-dentar-fateta-ceramica-coroana-zirconiu-2
N.E. ROMANIA, IMPLANT DENTAR IN ZONA FRONTALA, FATETA CERAMICA
C.E. Romania, fatete emax
S.C. Romania, fatete dentare ceramice
D.S. Italia, fatete dentare ceramice
H.J. UK, reabilitare orala
O.O. ROMANIA, COROANE CERAMICE ZIRCONIU, RECONTURARE GINGIVALA
S.C. Romania, reabilitare orala complexa
S.O. RUSIA, FATETE CERAMICE NON-PREP, IMPLANTe DENTARE, COROANE ZIRCONIU, REABILITARE ORALA COMPLEXA
Z.Y. Austria, fatete dentare

Implant dentar

Ce este un implant dentar?Implant dentar

Implant dentar este un dispozitiv care permite inlocuirea unei radacini dentare pierdute. Acest implant, solid ancorat in os, este folosit drept suport pentru coroane, punti sau proteze dentare. Scopul tratamentului prin implant este de a reface masticatia, fonatia si estetica. Materialul folosit pentru implant este titanul deoarece acesta este perfect compatibil cu organismul uman, necoroziv si extrem de usor.   Atentie, prin implant nu se intelege tot ansamblul descris in imagine! Practic, pentru o restaurare pe implant este nevoie de urmatoarele elemente: [caption Implant dentar

 1. Implantul propriu-zis: radacina artificiala care este plasata in os.
 2. Bontul protetic: un element protetic care este insurubat pe implant.
 3. Coroana dentara (partea restaurativa): ea este fixata pe suportul protetic intermediar.

 

    Priceperea si experienta medicilor nostri va ofera dumneavoastra garantia unor lucrari realizate la cele mai inalte standarde care sa va ofere satisfactii pe termen lung.

  Va invitam pe blogul nostru pentru a afla cat mai multe lucruri despre implantul dentar : etape de tratament, mentinerea implantului, periimplantita, implant cu incarcare imediata!

Boala parodontala constituie, la 75 % dintre adulti, cea mai importanta cauza a pierderii dintilor.

Evolutia bolii parodontale este ireversibila. Cu cat depistarea se face mai repede cu atat tratamentul va fi mai eficient. Prin prevenirea si tratarea bolilor parodontale veti putea avea o viata normala, veti putea mesteca mai bine, va veti mentine sanatatea dintilor si va veti pastra un zambet sanatos si natural, iar din punct de vedere al costurilor de ingrijire a dintilor, acestea vor scadea considerabil.

Retractie gingivala 

 Ce se intelege prin boala parodontala? Gingivita este primul stadiu al evolutiei bolii parodontale: gingia este rosie, umflata si sangereaza usor la periaj. Atentie, sangerarea in timpul periajului nu este normala, arata o inflamatie gingivala. Daca gingivita nu este tratata, boala parodontala poate sa evolueze si sa duca la pierderea ireversibila a tesuturilor de sustinere a dintelui: osul, ligamentul parodontal, tesutul gingival. Aceasta este parodontita. Atentie, in cea mai mare parte a timpului, boala parodontala nu este insotita de durere!   Semnele principale ale bolii parodontale?• Sangerarea gingiei in timpul periajului;

Ce trebuie sa stim despre bolile parodontale ?

• Gingii rosii, umflate care se deslipesc de dinti; • O respiratie urat mirositoare, persistenta; • Un abces cu scurgere purulenta intre gingie si dinte; • Dinti mobili. Daca veti observa unul dintre aceste

semne, nu intarziati sa va programati la un consult stomatologic!

parodontologie 

 Atentie pungile parodontale pot fi punct de plecare pentru boli grave ale sistemului digestiv, cardio-vascular, respirator dar si ale unor boli cronice inflamatorii! Va invitam pe blogul nostru pentru a afla cat mai multe lucruri despre boala parodontala!

Tratamentul bolii parodontale

Prima faza a tratamentul bolii parodontale, fie ea moderata sau avansata, va consta in eliminarea tuturor cauzelor care duc la inflamarea gingiilor si a tesuturilor de sustinere a dintilor. In primul rand, se vor indeparta depozitele de tartru prin detartraj. In general, dupa acest tratament, si cu o igiena bucala eficienta, putem observa o ameliorare neta a starii gingiei.

Anumite cazuri avansate necesita tratament chirurgical: operatie cu lambou, grefe gingivale, regenerare tisulara ghidata, regenerare osoasa ghidata. Toate aceste manopere sunt efectuate, in clinica noastra, cu ajutorul celei mai moderne tehnologii : instrumente piezoelectrice, laser, microscop si lupe Zeiss. A doua faza a tratamentului consta in intretinerea sanatatii parodontale. Va invitam pe blogul nostru pentru a afla cat mai multe lucruri despre tratamentul bolii parodontale!  

Prima vizita, la noi in clinica, este diferita de la caz la caz.

Daca aveti o URGENTA, iar prin aceasta se intelege orice proces inflamator, durere sau disconfort accentuat, medicii din clinica noastra sunt gata sa intervina de indata.

Dupa o anamneza a afectiunilor generale stomatologice, a examenului clinic subiectiv si obiectiv, specifice situatiei de urgenta si dupa caz, dupa o radiografie apicala, medicii nostri vor interveni cu profesionalism.

Astfel, costul vizitei in situatia de urgenta va cuprinde: costul consultului de urgenta, costul radiografiei (dupa caz) si costul manoperelor.

Daca sunteti interesat de un consult clinic al sanatatii dintilor, sunteti bine venit si in maxim o jumatate de ora, poti afla un diagnostic prezumtiv.

Insa, ce trebuie sa stiti este ca, pentru o precizie a diagnosticului este nevoie de radiografie panoramica, de fotografii si, deseori, de modele de studiu.

Toate aceste investigatii vor constitui o baza solida pentru un diagnostic precis si, prin urmare, pentru stabilirea unui plan de tratament corect si eficient.

Astfel, la cea de-a doua vizita, medicii nostri va vor oferi, in baza informatiilor culese, cateva variante de plan de tratament, care au statutul de plan de tratament estimativ, astfel incat, sa respecte atat necesitatea medicala cat si posibilitatile dumneavoastra materiale.

Pe parcursul interventiei medicale este posibil ca evolutia medicala sa impuna modificari ale planului de tratament initial.

Costurile planului de tratament vor in functie de manopere, materialele alese pentru protetica si modificarile aparute pe parcurs.

Pentru ca, in ce ne priveste, este foarte importanta relatia cu pacientul, intotdeauna veti fi consultat in luarea deciziilor.

Nu ezitati sa puneti intrebari clarificatoare despre interventii, costuri, medici, inca de la primul contact telefonic.

"Pacientii nostri sunt deosebit de importanti. Indiferent de ocupatie, tara de provenienta, idei, preocupari, toti sunt tratati cu aceeasi...
Dr. Nicoleta Morariu
More...

 • Tab 1

  Centrul Medical Clarisse, clinica stomatologica specializata in implantologie si parodontologie va asteapta cu 4 cabinete dotate la standarde europene; ofera siguranta si calitatea actului medical completata de un confort deosebit al pacientului.
  Avem o echipa compusa din medici specializati in diferite ramuri ale stomatologiei (implantologie, parodontologie, chirurgie buco-maxilo-faciala, endodontie, ortodontie, cosmetica dentara, profilaxie si protetica dentara), echipa centrata pe obtinerea celor mai eficiente rezultate, caracterizata de competenta si profesionalism.
  In fiecare cabinet dispunem de radiologie computerizata si tomografie digitala, oferita prin retea interna, ceea ce reduce timpul afectat acestei proceduri si contribuie totodata la sporirea confortului pacientului.
  unit
   
  dentist w
   
   
  unit2
   
  receptie
   
   
   

Contact Us

Address: Str. Docentilor, Nr 16,
Bucuresti, Sect 1
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Phone: +40 21 31 88 279
Fax: +40 21 31 88 280