Endodontie

Tratamentul endodontic

Ce este Endodontia?

Endodontia este ramura medicinei dentare ce se ocupa cu tratamentul afectiunilor nervului dentar. In mod popular, tratamentul endodontic este cunoscut si ca „scoaterea nervului”. In fond, endodontia este interventia prin care un dinte cu o profunda afectare a nervului dentar este salvat de la extractie.

Read more: Ce este endodontia

In general tratamentul poate fi efectuat in una sau doua sedinte si presupune urmatorii pasi terapeutici:

1)   Endodontul va examina clinic dintele si cavitatea orala, apoi va realiza o serie de mici radiografii. Dintele afectat va fi anesteziat si, apoi, o folie de cauciuc il va izola de restul cavitatii orale. Aceasta protejare a dintelui cu folie previne contaminarea lui, in timpul tratamentului, cu saliva si bacterii din cavitatea orala.

Read more: Etapele tratamentului endodontic si restaurativ

Tratamentul  endodontico-chirurgical:

In cele mai multe situatii este vorba despre asa-numita „rezectie apicala”. Atunci cand inflamatia/infectia intraosoasa de la varul radacinii dintelui persista, in pofida tratamentului local si general, medicul poate recurge la sectionarea varfului radacinii impreuna cu osul inconjurator infectat.

Read more: Tratamentul endodontico-chirurgical

Care sunt alternativele tratamentului endodontic?

Din pacate singura alternativa in cazul infectiei pulpei dentare este extractia dintelui afectat. Iar pentru o alimentatie corecta si o infatisare agreabila dintele trebuie inlocuit cu ajutorul unui implant sau a unei punti.

Read more: Alternativele tratamentului endodontic

 

Microscopul in endodontie

Clinica noastra utilizeza, cel mai apreciat microscop disponibil la ora actuala construit de renumitul producator german Carl Zeiss. Instrumentele optice Zeiss sunt de referinta pentru toata industria din domeniu. Pe langa functia de baza, cea de marire, microscopul detinut de clinica noastra, Zeiss OPMI Pico, este dotat cu aparatura necesara pentru captarea si inregistrarea campului operator. Redarea simultana pe monitor permite intreagii echipe sa observe si sa partice la tratamentul endodontic, atingandu-se, astfel, randamentul maxim.

Read more: Tehnologie de ultima ora

Contact Us

Address: Str. Docentilor, Nr 16,
Bucuresti, Sect 1
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Phone: +40 21 31 88 279
Fax: +40 21 31 88 280